Кулинария сабағы
Әрбір қыз бала- отбасы ошағының болашақ сақтаушысы, сондықтан тамағамды дәмді пісіру, үстелді әдемі сәндеу, қандай тағамның пайдалы екенін білу, қандай тағамнан шектеу керектігі туралы білімді бала кезінен қалыптастыруы қажет.
6 сыныбының қыздары кулинария негізінің шеберлігін бар ынтасымен жақсы менгеруде. Топқа бөлініп, олар бас аспазшыны, тағамның құрамын анықтап, асүйдің қожайыны болады. Жас аспазшылар бутерброд, ботқа, макарон мен ірімшікті қалай дайындау керектігін менгерді. Дайындаудың негізгі міндеті: азық-түлікті көп кетірмеуге тырысу, дайындаған тағамды қалдырмай жеу. Сонымен , 6 сынып оқушылары үлкендер болып ойнау арқылы ержеткен кезде қолданатын тәжірибелік дағдыларды меңгеруде.