Сенім телефоны
8(7182)570734
email: 4makpaleev_school@mail.ru
Мекенжайы: Павлодар қаласы, Гагарин көшесі, 58 үй
570740 - қабылдау бөлмесі, 570622 - бухгалтерия 570734 - "Сенім телефоны"
Білім бөлімінің басты бетіне қайту
Азаматтарды жеке қабылдау кестесі:
Сейсенбі, бейсенбі: 15:00-17:00; Сенбі: 10:00-12:00.
Бір жылда2810891
Бір айда132409
Бір аптада22871
Кеше1669
Тәулік268
2019-2020 оқу жылына бракеражлық комиссиясының жұмыс жоспары

«Бекітемің»

К.Макпалеев атындағы

ЖОМ мектеп директоры

_______Н.М.Батесова

 

Бракераж комиссиясының

жұмыс жоспары

2019-2020оқу жылына

Бракераж комиссиясының жалпы Ережелері негізінде,  тамақ дайындау сапасын бақылау  негізгі мақсаттары, тамақ дайындау технологиясын орындау  және  ас блогының қызметкерлерімен   санитарлық- гигиениеналық талаптарын орындаунегізінде  бракераж  комиссиясының жұмысы  келесі бағыттарларда  ұйымдастырылған:

  • Күнделікті бақылау
  • Бракераж комиссиясы  толық құрамында  күнде   бракеражсынамасын алуға келеді..
  • Дайындалған тағамның органолептикалық қасиеттерін бағалау (түсі, иісі, дәмі, сұйықтығы, қаттылығы, шырындылығы  т.б.);
  • Тамақ дайындағанда технологияны сақтау.
  • Дайындағанда  азық-түлікті толық  салу.
  • Ас блогының қызметкерлерімен   санитарлық- гигиеналық  нормаларды орындау.
  • Ас блогының қызметкерлерімен   жеке гигиена ережелерін орындау.
  • Бақылау тағамының болуын және тәуліктік сынама тексеру .
  • Жалпы котелдан  сынама алу.
  • Ай сайын бақылау
  • Ауыз су  режимін , гигиена бұрышын ұйымдастыру, сыныптада  денсаулық папкаларын рәсімдеу,оның болуы.
  • Ас блогының , азық-түлік сақтайтын  қойманың, жинау құралдарын  сақтау үшін бөлменің және дәретхананың  жағдайын тексеру..

3.Ас блогының  еденін  жууды бақылау(күнделікті  және күрделі)

4.Азық-түлікті  сақтаудың температуралық режимдерін сақтау.

5.Ыдыс жуудың сапасын бақылау.

  • Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруда режимдік сәттердің сақталуын бақылау. Тағамдарды дайындау және беру үшін пайдаланылатын ыдыстың, сервирлеу мүкәммалының сапасын тексеру.
  • Азық-түлік сақтау ережелерін тексеру.

Тексеру нәтижелері дайын өнімнің бракераж журналында, мектеп ас блогының жұмысын тексеру актілерінде белгіленеді. Өткізілген бақылау тексерулері бойынша есептер мектептің тамақтану кеңестерінде талқыланады.

Бракераждық комиссия өз қызметінде Санпиндерді, рецептуралар жинағын, технологиялық карталарды, ГОСТ-тарды басшылыққа алады.

 Бракераждық  комиссиясының жұмыс жоспары

                                                                                                    2019-2020 оқу жылына

Шара атауы

жауаптылар

мерзімі

1.

«Ас блогының және түскі тамақ залының  жаңа оқу жылы басталуына дайындығы» тақырыбы бойынша   комиссия мүшелерінің отырысы. Ас блогы қызметкерлерінің  санитарлық кітапшаларын талдау.Жаңа оқу жылына комиссияның жұмыс жоспарын бекіту.

 Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

тамыз

2.

Тағамдардың нормасы мен калориялығына сәйкес ас мәзірінің құрылуын қадағалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Күн сайын

3.

Өнімдерді сату мерзімін бақылау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Айына 1 рет

4.

Тағамдарды дайындау, салу, дайындау технологиясын қадағалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Аптасына1-2 рет

5.

Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

үнемі

6.

Ас блогының жай-күйін кешенді тексеру, тәуліктік сынамалардың болуы, банкалар мен ас үй мүкәммалын таңбалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

қыркүйек,желтоқсан,

наурыз,

Мамыр

7.

Порцияларды өлшеуді бақылау, өнімдерді сақтау ережесі, температуралық режим. Өнімдерді сату күні.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

қазан

8.

Пайдаланылатын ыдыстың сапасын тексеру. Бақылау порциясының болуы. Өнімдерді салу технологиясын сақтау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

қараша

9.

Көкөністерді, сусымалы өнімдерді сақтау ережесі. Ас блогы үй-жайларын жинау кестесін сақтау.

 

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

қаңтар

10.

Бақылау порциясының болуын тексеру. Қолданылатын ыдысты өңдеу (тәрелке, шыныаяқ, қасықтар, шанышқы). Тәуліктік сынамалардың сапа журналын жүргізу, банкаларды таңбалау.

 

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

ақпан

11.

Бақылау порциясымен салмағы бойынша оқушылар үстелінен ерікті алынған порцияның сәйкестігін тексеру.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

наурыз

12.

Көкөністер мен жемістерді сақтау. Дайындау алдында жұмыртқаны өңдеу.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

наурыз

13.

Ыдыс-аяқ және ас үй мүкәммалын өңдеу, тағам дайындау технологиясын сақтау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

сәуір

14.

Өнімдерді сақтау ережесі. Жинау мүкәммалын таңбалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Мамыр

15.

«2017-2018 оқу жылындағы комиссия жұмысының талдауы»тақырыбы бойынша бракеражлық комиссиясы мүшелерінің отырысы.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Мамыр

Шара атауы

жауаптылар

мерзімі

1.

"Жаңа оқу жылының басталуына ас блогы мен тамақтану залының дайындығы. Ас блогы қызметкерлерінің санитарлық кітапшаларын талдау. Жаңа оқу жылына арналған комиссияның жұмыс жоспарын бекіту.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

тамыз

2.

Тағамдардың нормасы мен калориялығына сәйкес ас мәзірінің құрылуын қадағалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

күнде

3.

Өнімдерді сату мерзімін бақылау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Айына 1 рет

4.

Тағамдарды дайындау, салу, дайындау технологиясын қадағалау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

Аптасына 1-2 рет

5.

Ас блогының санитарлық-гигиеналық жағдайын бақылау.

Бракеражлық  комиссиясының мүшелері

үнемі