Сенім телефоны
8 7182 556862
email: 43school_pvl@mail.ru
Мекенжайы: Павлодар облысы, Павлодар қ., Лермонтов көш., 95-ші үй
556862 - қабылдау бөлмесі, 555860 - директордың орынбасары, 513210 - бухгалтерлік есеп
Білім бөлімінің басты бетіне қайту
Азаматтарды жеке қабылдау кестесі:
дүйсенбі сағат 16.00-ден 18.00-ге дейін
Бір жылда2808529
Бір айда146559
Бір аптада22764
Кеше1639
Тәулік230
Мектеп асханасының жұмысына мониторинг жүргізу бойынша комиссия жұмысының қорытындысы

2019 жылдың 3 тоқсанына

«Павлодар қаласының №43 ЖОМ»ММ

мектеп асханасының жұмысына мониторинг жүргізу бойынша комиссия жұмысының

жиынтықтары

 

 

Комиссия құрамы: директордың м.а. С. К. Аубакирова, ТЖДО Г. С. Бейсекеева, әлеуметтік педагог С. К. Каирбаева, медицина қызметкері Н. А. Торопчанина, қамқоршылық кеңесінің төрайымы Л. Н. Изотова мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.

Тексерумен анықталды:

Мектептің барлық оқушылары қыркүйек айында құрылған тамақтану кестесіне сәйкес екінші, үшінші және төртінші сабақтан кейін үзіліс кезінде тамақтанады. Ауысудың ұзақтығы 10-15 минут.  1-4 сынып оқушылары сынып жетекшілерімен асханаға келеді.

Оқушылардың тамақтануын жалпы қамту 78 % (ыстық), 22 % (буфет өнімдері) құрайды.

Мектеп асханасында таза және жайлы. Санитарлық жағдайы нормаларға сәйкес келеді. Өнімдерді сақтаудың температуралық режимі сақталады.

Құжаттама ретке келтірілген. Күн сайын дайын және шикі өнімдердің бракераж журналы жүргізіледі (жауапты: медбике Н. А. Торопчанина). Тез бұзылатын өнімді жеткізу тапсырысты есептеу бойынша жүргізіледі. Азық - түлікті сақтау санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Ас блогы персоналының медициналық кітапшалары нормативтік құжаттардың талаптарына сәйкес келеді.  Мектеп бойынша 2019-2020 оқу жылына «Оқушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру туралы» бұйрық бар.

            Асханада әкімшіліктің кезекшілік кестесі, сондай-ақ бастауыш және жоғары сынып оқушыларының тамақтану кестесі бар. Тамақтандыруды ұйымдастыру мәселесі директордың жанындағы кеңестерде 3 рет: қазан айында, қаңтар және ақпан айларында қарастырылады.

Аз қамтылған және қорғалмаған отбасылардың балалары жалпыға міндетті білім беру қорынан қаражат есебінен тамақтанады. Бүгінгі күні мектептің 84 оқушысы тегін тамақтанады.

Асханада шағымдар мен ұсыныстар кітабы бар.

Келесі құжаттама жүргізіледі:

- Асхана персоналының денсаулығы туралы журналы;

- ІІІ тағамды С витаминдеу бойынша журнал;

- Тез бұзылатын өнімдердің сапалылығын бақылау журналы;

- Дайын өнімнің бракераж журналы.

Асхананың санитарлық жағдайы қанағаттанарлық, жуу және дез. құралдар жеткілікті мөлшерде. Техникалық жабдықтарды және жинау мүкәммалын таңбалау сақталады. Ас блогының жабдығы бар.

Шикі, пісірілген өнімдерге арналған пышақтардың, тақтайлардың, үстелдердің таңбалануы бар. Тәуліктік сынамалар бар, күні қойылады.

Қойма үй-жайларында тауар көршілестігі сақталады.

Асхана 140 орынға есептелген, суық және ыстық сумен жабдықталған.  

             

Сонымен қатар бірқатар кемшіліктер анықталды:

Барлық мұғалімдер бекітілген кестеге сәйкес үзілістерде кезекшілік жасамайды.

Сынып жетекшілері тарапынан орта және жоғары буын оқушыларының асханаға баруына бақылау жеткіліксіз.

 

Қорытындылар мен ұсыныстар:

1. Ас блогының материалдық-техникалық базасын жақсартуды жалғастыру.

2.         Кезекші мұғалімдерді өз кезекшілік уақытында асханадағы тәртіпті қадағалауға міндеттеу. Кезекші әкімшіге бақылауды жүзеге асыру.

3.         Сынып жетекшілеріне оқушылардың тамақтануын ұйымдастыруға бақылау жасау.

 

 

Комиссия төрайымы                                Аубакирова С.К.

Хатшы                                                       Каирбаева С.З.

Комиссия мүшелері                                 Бейсекеева Г.С.

                                                                   Торопчанина Н.А.

                                                                    Изотова Л.Н.

 

 

2019 жылдың 4 тоқсанына

«Павлодар қаласының №43 ЖОМ»ММ

 оқушылары тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша комиссия жұмысының

жиынтықтары

 

 

Комиссия құрамы: директордың м.а. С. К. Аубакирова, ТЖДО Г. С. Бейсекеева, әлеуметтік педагог С. К. Каирбаева, медицина қызметкері Н. А. Торопчанина, ата-ана комитетінің өкілі Ж.М. Жакиянова мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.

Тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, асхананың тоңазытқыш-технологиялық жабдықтарының жарамдылығына, азық-түлік пен дайын тағамдарды сақтау шарттарының сақталуына мониторинг жүргізілді.

Асханада тамақтану бойынша қызметтерді жалға алушы Вайнмайер Е. Г. «Вайнмайер Е. Г» ЖК көрсетеді. 10 адам жұмыс істейді, оның ішінде 4-5 разрядты 4 аспазшы, 5 разрядты 1 наубайшы, 3 асахана жұмысшы, 1 қызметкер таратуда. Барлық асхана қызметкерлерінде медициналық кітапшалары мен жұмыс істеуге рұқсаты бар.

Мектепте жалпы білім беру қорынан аз қамтылған отбасынан шыққан 87 адам мөлшерінде, 4 адам жалға алушы есебінен тамақтанады. Құны 300 теңгені құрайды.

Ас блогында 6 тоңазытқыш, 3 мұздатқыш камера, 1 электр плитасы, 1 электроқазандық, 1 қуыратын шкаф, 2 электртаба, 1 тағамға 1 мармит, 2 тағамға 1 мармит, 1 сорғыш бар.

Мектеп асханасындағы азық-түлік бағасы: 1 тағамның бағасы (сорпа-0,250 гр.) 130 тг. құрайды. 2 тағамның бағасы (гарнир-150 гр.) 100 тг, (2 тағам) 170-тен 350 тг дейін. Ұннан пісірілген өнімдер 30-дан 140 теңгеге дейін. Салаттар 80 тг. Сусындар (шай) 30-45 тг., (сүт сусындары) 50-70 тг.(шырын) 70 тг, (компот) 50 тг.

Күн сайын  аспазшы дайын өнімнің тәуліктік сынамасын жүзеге асырады. Ас блогының өндірістік үй-жайлары, шкафтар, стеллаждар, санитарлық-техникалық жабдықтар жарамды күйде, тәртіп пен тазалықта ұсталады. Тамақтанатын залдарды жинау әрбір тамақтанғаннан кейін жүргізіледі. Тамақтанатын үстелдер жуу құралдарын қоса отырып ыстық сумен жуылады. Күн сайын мектеп директоры бекіткен ас мәзірі ілінеді. Мектеп медбикесі күнделікті бракераж журналына жазба жүргізеді. Шикі және дайын өнімдердің журналдары бар.

Азық-түлік ассортименті әртүрлі, тағам сапасы нормаларға сәйкес келеді. Дайын өнім шығаруды және әкелінетін тамақ өнімдерінің сапасын мектептің медицина қызметкері бақылайды.

Мерзімі өтіп кеткен өнімдер анықталған жоқ.

Мектеп буфетінің ассортиментінде өз өндірісінің өнімдері басым. Сыртқы түрі мен сапасы нормаларға сәйкес келеді.

Асхананың сыртқы түрі жағымды әсер қалдырады, үстелдер таза, барлық жарықтандыру жұмыс істейді. Тексеру кезінде мектеп асханасының барлық жабдықтары жарамды күйде болды.

Қорытынды мен ұсыныстар: асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы қалыпты, барлық талаптар орындалады, азық-түлікке сертификаттары бар.

           

Ұсынымдар: жалға алушы Е. Г. Вайнмайер азық-түлік шикізатының сапасы мен қауіпсіздігін қабылдау және сақтау мерзіміне тұрақты бақылау жүргізу. Үстелдерді алдын ала жабу кезінде тағам температурасын сақтау  

 

 

Комиссия төрағасы                                  Аубакирова С.К.

Хатшы                                                       Каирбаева С.З.

Комиссия мүшелері                                 Бейсекеева Г.С.

                                                                   Торопчанина Н.А.

                                                                   Жакиянова Ж.М.