Сенім телефоны
8 7182 556862
email: 43school@mail.ru
Мекенжайы: Лермонтов көш., 95
556862 - қабылдау бөлмесі, 555860 - директордың орынбасары, 513210 - бухгалтерлік есеп
Білім бөлімінің басты бетіне қайту
Азаматтарды жеке қабылдау кестесі:
дүйсенбі сағат 16.00-ден 18.00-ге дейін
Бір жылда3061954
Бір айда303156
Бір аптада49777
Кеше9435
Тәулік203
Мектеп асханасының жұмысына мониторинг жүргізу бойынша комиссия жұмысының қорытындысы

2018 жылдың І тоқсаны (үш айлығы) бойынша

 «Павлодар қаласы №43 ЖОМ ММ» асханасының жұмысын

мониторингілеу  бойынша коммисияның жұмыс қорытындысы

 

       Келесі құрамдағы комиссия: директор  З.Ж.Оразалинова, ОТЖДО С.З. Каирбаева, әлеуметтік педагог Б.С.Юсупова, медициналық қызметкер Н.А. Торопчанина,  ата-аналар қоғамдастығының өкіліО.А.Пукас  мектеп  асханасының жұмысы бойынша тексеріс өткізді.

Тексеру нәтижесінде келесі жайттар анықталды:

  1. Барлық оқушылар қыркүйек айында жасалған кестеге сай  екінші, үшінші сабақтан кейінгі үзілісте тамақтанады. Үзіліс ұзақтығы жеткілікті - 10-15минут.   1-4 сынып оқушылары асханаға сынып жетекшілерімен бірге келеді. Жалпы оқушылардың тамақтанумен қамтылуы    78 %  (ыстық тамақ), 22 % (буфеттік өнім) құрайды.
  2. Мектеп асханасы таза әрі жайлы. Санитарлық жағдайы нормаларға сай. Азық-түлікті сақтау режимі сақталған.   
  3. Құжаттардың барлығы дұрыс. Күнделікті шикі және дайын өнімнің сараптамалық журналы жүргізіледі (жауапты медибике Н.А.Торопчанина). Тез бұзылатын тағамдар санаулы тапсырыс бойынша әкелінеді. Азық-түлікті сақтау санитарлық нормаларға сай жүзеге асады. Ас блогының медициналық кітапшалары нормативтік құжаттардың  талаптарына сай.  2017-2018 оқу жылына арналған   «Оқушылардың тамақтануы туралы» бұйрық мектепте бар.   
  4. Асханада   әкімшіліктің кезекшілік кестесі және бастауыш пен жоғары сыныптардың тамақтану кестесі де  бар. Тамақтануды ұйымдастыру сұрағы қазан, қаңтар, ақпан айларында директор жанындағы отырыстарда қарастырылады.
  5. Ас қамтылған және қорғалмаған отбасыларынан шыққан балалар жалпы білім беру ұйымы есебінен тамақтанады. Қазіргі күнде мектептің 62 оқушысы тегін тамақтанады (58-і жалпы білім беру қоры есебінен , 4-уі жалға алушы есебінен).    Шағымдар мен ұсыныстар кітабы асханада бар.
  6. Келесі құжаттар жүргізіледі:
    • Асхана қызметкерлерінің денсаулық журналы;
    • ІІІ тағамдарды С дәруменімен қамту  бойынша журнал;
    • Тез бұзылатын тағамдардың сапасын бақылау журналы ;
    • Дайын өнімды сараптау журналы Бракеражный.
  7. Асхананың санитарлық жағдайы қанағаттанарлық, жуғыш және  денинфекциялау құралдары жеткілікті  нормада. Техникалық құралдарды, жинау жабдықтарын белгілеу сақталған. Ас блогы жабдықталған.
  8. Шикі, піскензаттарғаарналғанпышақ, тақтай, үстелдербелгіленген.Тәуліктік сынамалар бар.
  9. Қоймалықбөлмелердетауарлықаймақтықсақталған.   
  10.   Асхана 140 орынға есептелген, ыстық және суық сумен қамтылған.

 

Сонымен қатар бірнеше кемшіліктер анықталды:

  1. Бекілген кестеге сай үзілісте барлық мұғалімдер кезікшілік етпейді.
    1. Орта және жоғарғы буындарда сынып жетекшілерінің тарапынан  оқушылардың асханаға баруларын  жеткіліксіз қадағалау.

 

 

Шешімдер  мен  ұсыныстар:

  1. Асдайындайтынбөлменіңматериалды-техникалықбазасынжақсартуды жалғастыру.
  2. Кезекшімұғалімдердіөзкезекшіліктерікезіндетәртіптіқадағалауғаміндеттеу.Әкімшіліктің кезекшісіне  бақылауды жүргізіп отыру.  
  3. Сынып жетекшілеріне оқушылардың тамақтануын бақылап отыру.

 

Коммисия төрағасы                                З.Ж.Оразалинова

Хатшы                                                      Б.С.Юсупова

Коммисия  мүшелері                              С.З. Каирбаева

                                                                  Н.А.Торопчанина

       О.А.Пукас

 

2018 жылдың ІІ тоқсаны (үш айлығы) бойынша

 «Павлодар қаласы №43 ЖОМ ММ» асханасының жұмысын

мониторингілеу  бойынша коммисияның жұмыс қорытындысы

 

       Келесі құрамдағы комиссия: директордың м.а.  М.В.Копнышева, ОТЖДО С.З. Каирбаева, әлеуметтік педагог Б.С.Юсупова, медициналық қызметкер Н.А. Торопчанина,  ата-аналар қоғамдастығының өкіліО.А.Пукас  мектеп  асханасының жұмысы бойынша тексеріс өткізді.

Азық-түліктің  сапасы, дайындалу технологиясы, салқындатқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы, дайын тағамдар мен азық-түліктің сақталу жағдайлары бойынша мониторинг  жүогізілді.

Тамақтану бойынша қызметті жалға алушы Е.Г.Вайнмайер ЖК «Е.Г. Ванмайер».

Асханада 7 адам жұмыс істейді, оның ішінде 4-аспаз (5-6 –ншы дәрежелі), бір наубайшы (2-нші дәрежелі), 2 асхана жұмыскері және таратуды бір жұмыскер. Барлық қызметкерлерде жұмысқа рұқсаты бар.

Мектепте аз қамтылған отбасыларынан шыққан балалар үшін жалпы білім беру қоры есебінен 61 адам, 4-еуі жалға алушы есебінен тамақтанады. Құны 221 теңгені құрайды.

Ас блогында 6- тоңазытқыш, 3 мұздатқыш камера, 1 элекроплита, 1 электроқазан, 1 қуырылған шкаф, 2 электротаба,  1-нші тағамдарға арналған тағам жылыту құрылғылары 1, 2-інші тағамдарға арналған тағам жылыту құрылғылары 1, 1 сорғыш.

Мектеп асханасындағы азық-түліктің бағалары: 1-нші тағамның бағасы (сорпалар) 100т. құрайды. 2-нші тағамның бағасы (гарнир) 80т., (тағам) 140-320 теңгені құрайды. Пісірілген нан 40-130 теңгеге дейін. Салаттар 80т., сусындар (шай) 30-45т., (сүттен жасалған сусындар) 50-60т., (шырын) 60т., (компот) 40тт..

Күн сайын аспаз дайын өнімнің сынамасын жасайды.  Ас блогының өндірістік бөлмелері, шкафтар, стеллаждар санитарлық-техникалық жабдықтар тазалықта сақталады.  Әр тамақтанудан кейін зал жинастырылады. Үстелдер жуғыш заттар қосылған ыстық сумен жуылады. Күн сайын директор бекіткен ас мәзірі ілінеді. Мектеп медбикесі күн сайын араптамалық журналда жазбалар жүогізеді. Шикі жіне өнімдердің журналы бар.

         Тағамдар алуан түрлі, сапасы нормаларға сай. Дайын өнімнің шығарылуы және әкелінетін тағамдардың сапасы  мектеп медициналық қызметкерімен бақыланады. Сақтау мерзімі өтіп кеткен азық-түліктер табылмады.

Мектеп буфетінде өздері дайындайтын тағам басым болып келеді. Сыртқы түрі және сапасы нормаға сай болып келеді. Асххананың сыртқы көрінісі жағымды әсер қалдырады, жарық толық жұмыс  ітейді. Тексеру кезінде асханадағы барлық жабдықтардың жағдай жақсы болды.  

Шешімдер мен ұсыныстар: асхананың санитарлы-гигиеналық жағдайы жақсы, барлық талаптар орындалған, тауарлардың сертификаттары бар.  

Өндірістік шикізаттың сақталу иерзімдеріне және  қабылдануына назар аудару ұсынылады. Астың дайындалуы технологиялық карталарға сай тағам картотекасын қолданумен жүзеге асуы керек.

 

Коммисия төрағасы                                М.В.Копнышева  

Хатшы                                                      Б.С.Юсупова

Коммисия  мүшелері                              С.З. Каирбаева

                                                                  Н.А.Торопчанина

              О.А.Пукас

 

2018 жылдың ІІІ тоқсаны (үш айлығы) бойынша

 «Павлодар қаласы №43 ЖОМ ММ» асханасының жұмысын

мониторингілеу  бойынша коммисияның жұмыс қорытындысы

 

Келесі құрамдағы комиссия: директордың м.а.  С.К.Аубакирова, ОТЖДО С.З. Каирбаева, әлеуметтік педагог Б.С.Юсупова, медициналық қызметкер Н.А. Торопчанина,  ата-аналар қоғамдастығының өкіліО.А.Пукас  мектеп  асханасының жұмысы бойынша тексеріс өткізді.

Тексеріс кезінде анықталды:

Тамақтану сапасын ұймдастыру бойынша келесі нәтижелерге қол жеткізілді: жақсы тамақтану және биологиялық құндылықтары мол  тағам дайындау және сақтау үшін жаңа технологияларды енгізу арқылы оқушылардың  тамақтану сапасын жақсарту және осы негізінде оқушылардың үйлесімді  тамақтануы қамтамасыз етілді;    мектеп асханасында тамақ өнімдерін сақтау, тасымалдау және сату кезеңдерінде өндірістік бақылау жүйесін күшейтіп, балалар мен жасөспірімдердің жоғары сапалы және азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін; асхана қызметкерлері ұйымдастырылып, қызметкерлердің қажетті саны бөлінді.

Оқушылардың тамақтануының сапасын арттыру, қауіпсіздігін қамтамассыз ету.

Бүгінде мектепте оқушылардың тамақтануын ұйымдастырудың дәстүрлі тәсілі қолданып келеді. Ас блогының қызметкерлеріне арнайы киім кию мідетті болып табылады. Бұл қажетті санитарлық-гигиеналық нормаларды сақтауға мүмкіндік береді. Мектеп асханасы қажетті ыдыстармен қамтылған. Оны жуу және тазалау барлық санитарлық-гигиеналық тәртіптің нормаларына  сай жүзеге асады. Оған тек рұқсат етілген дезинфекциялық заттар қолданылады.

     Ас блогының жабдықталуы

         Асхана бөлмесінде оқушылардың қолдарын жуу үшін арнайы орын бар. Тамақтануды ұйымдастыруда  басты мақсаттар -  астың сапасын жақсарту, оқушылардың денсаулығын нығайту, қызмет көрсету сапасын көтеріп отыру, мектеп асханасының санитарлы-гигиеналық нормаларын сақтау.

Мектеп асханасында ақпараттық стенд те бар. Оқушыларға жалпы білім қорынан тегін тамақтану ұйымдастырылған. Ас болгының типі - тарату асханасы. Оқушылардың тамақтануы  10-15 минуттық үзілісте,  бекітілген мәзірге байланысты жүзеге асады.

 Тамақтану кестесі және ас мәзірі мектеп асханасында және мектеп сайтында бар. Білім беру процессінің барлық қатысушылары және олардың ата-аналары кестемен, ас мәзірімен таныс. Асханадағы кезекшілік те дұрыс ұйымдастырылған, оқушылар сынып жетекшілерінің, кезекші ұстаздардың  байқауымен тамақтанады. Қол жуу және су ішу режимі ұйымдастырылған.

Оқу жылының басынан мектепте тамақтану бойынша барлық бұйрықтар шығарылған, тамақтанудың сапасын және ұйымдастырылуын бақылаушы коммисия құрылды. Барлық құжаттар талаптарға сай толтырылады. Тамақтану залы және ас блогының санитарлық жағдайы нормаларға сай.

Орындар саны – 140. Тамақтану залы және ас блогының санитарлық жағдайын тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуын бақылаушы коммисиямен тексеріледі. Мұздатқыш және жылу құрылғыларының температуралық режимі сақталады.

Азық-түлікті сақтау санитарлық нормаларға сай. Ас дайындауға арналған технологиялық карталар бар. Ас мәзірін саралау тамақтың алуан түрлі екенін көрсетті. Азық-түліктің  әкелінуін тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуын бақылаушы коммисия тексереді. Тамақтану бойынша барлық ақпарат мектеп асханасындағы стендте ілінген.

 

Шешімдер мен ұсыныстар:

  1. Асхана қызметкерлерінің жұмысын қанағаттанарлық деп санау.

 

  1. Асхананың тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуын бақылаушы коммисия және сараптамалық коммисияның жұмысын бекітілген жоспар бойынша жалғастыру. 

 

 

Коммисия төрағасы                                С.К.Аубакирова

Хатшы                                                      Б.С.Юсупова

Коммисия  мүшелері                              С.З. Каирбаева

                                                                  Н.А.Торопчанина

              О.А.Пукас