Размер шрифта:
↑Наверх
Сенім телефоны
8 71 82 31 84 16
email: sosh40@goo.edu.kz
Мекенжайы: Жағажай көш., 60/1
318415, 318416, 318408
Білім бөлімінің басты бетіне қайту
Азаматтарды жеке қабылдау кестесі:
сәрсенбі сағат 17.00-ден 19.00-ге дейін
За год
За месяц
За неделю
Вчера
"ПАВЛОДАР ҚАЛАСЫНЫҢ № 40 ЖАЛПЫ ОРТА БІЛІМ БЕРУ МЕКТЕБІ "МЕМЛЕКЕТТІК МЕКЕМЕСІНДЕГІ ТАМАҚТАНУ ЖӨНІНДЕГІ КЕҢЕС ТУРАЛЫ» ЕРЕЖЕ
БЕКІТЕМІН
Мектеп директоры
______ Л. Задубняк
 
"ПАВЛОДАР ҚАЛАСЫНЫҢ № 40 ЖАЛПЫ ОРТА БІЛІМ БЕРУ МЕКТЕБІ "МЕМЛЕКЕТТІК МЕКЕМЕСІНДЕГІ ТАМАҚТАНУ ЖӨНІНДЕГІ КЕҢЕС ТУРАЛЫ»ЕРЕЖЕ
 
I. Жалпы ережелер
1.Тамақтану жөніндегі кеңес балалардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша барлық бағыттарды басқаратын және үйлестіретін қоғамдық орган болып табылады.
2.Тамақтану жөніндегі кеңес жұмыс жоспарына сәйкес және қажеттілігіне қарай жиналады.
3.Әрбір оқу жылына арналған кеңестің құрамы 1 қыркүйекке дейін білім беру мекемесі басшысының бұйрығымен бекітіледі.
4.Кеңес құрамына әкімшілік мүшелері, әдістемелік құрылымдардың басшылары, мұғалімдер, оқытушылар, тәрбиешілер, психолог, әлеуметтік педагог, медицина қызметкерлері, ата-аналар қауымдастығының, кәсіподақ комитетінің өкілдері, білім беру мекемесінің немесе балалардың тамақтануын ұйымдастыратын кәсіпорынның асхана қызметкерлері енгізілуі мүмкін.
5.Кеңеске тікелей басшылықты директордың (басшының) оқу немесе тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары жүзеге асырады.
II. Кеңес жұмысының мақсаты мен міндеті
1.Тамақтану жөніндегі кеңес жұмысының негізгі мақсаты-балалардың денсаулығын сақтаудың негізгі факторы ретінде толыққанды тамақтануын қамтамасыз ететін жағдай жасау.
2.Кеңес жұмысының практикалық міндеттері:
санитарлық-гигиеналық нормалар мен тамақтануды ұйымдастыру ережелерін сақтау;
балалардың дұрыс режімге және өз тамақтарының теңгерімділігіне деген мұқтаждығын тәрбиелеу;
тамақтану мәдениетін қалыптастыру;
 оқушылардың тамақтануын ұйымдастырудың жаңа формаларын іздеу және оқушыларды ыстық тамақпен қамтуды арттыру;
 балалардың тамақтануын ұйымдастыру бойынша проблемалық мәселелер, оларды жою бойынша шаралар қабылдау үшін білім беру мекемесінің басшысын уақытылы анықтау және ақпараттандыру; асхананың материалдық-техникалық базасын дамыту.
III. Жұмыстың негізгі бағыттары
1.Оқушылардың тамақтану мәселелерін жетілдіру бастамасынжәне бар мәселелердіталдауды ескере отырып, оқу жылына арналған жұмыс жоспарын әзірлеу және жасау.
2.Жоспарланған мәселелерді қарау және туындаған мәселелердішешу үшін жауапты тұлғалар мен мамандарды шақыра отырып, Кеңестің отырыстарын (айына кемінде 1 рет) өткізу.
3.Асхананың жұмыс режимін белгілеу, әрбір сыныпты тамақ ішу кестесін әзірлеу, оларды өндіріс меңгерушісімен келісу және білім беру мекемесінің басшысына бекітуге ұсыну.
4.Әкімшілікпен бірге асхана бойынша оқушылардың кезекшілік кестесін және сыныптардың ата-аналар комитеттерінің тамақтануын бақылау кестесін анықтау.
5.Медициналық көрсеткіштері бар балаларды диеталық тамақпен қамтамасыз ету.
6.Оқушылар мен ата-аналар арасында ыстық тамақпен қамтуды арттыру бойынша түсіндіру жұмыстарын ұйымдастыру.
7.Салауатты өмір салтын насихаттау, оқушылар мен ата-аналар арасында тамақтану мәдениетін тәрбиелеу, осы жұмысқа мамандарды тарта отырып, тамақтанудың тиімді негіздерін түсіндіру жұмыстарын жүргізу.
8.Оқушылар мен олардың ата-аналары арасында ыстық тамаққа, буфет өнімдеріне сұранысты зерттеу бойынша сауалнама жүргізу, олардың тамақтану сапасын жақсарту бойынша ұсыныстарын қарау және қабылдау.
9.Тамақтану мәдениеті мен салауатты өмір салты дағдыларын қалыптастыру бойынша көрнекі үгіт ұйымдастыру.
10.Асханада қызмет көрсетудің прогрессивті формаларын енгізуге жәрдемдесу.
11.Балалардың тамақтану сапасы мен ұйымдастырылуын рейдтік тексеру, байқау-конкурстарын өткізу.
12.Оқушылардың асханаға бару кестесін сақтауын, кезекшілердің асханадағы кезекшілік барысында функционалдық міндеттерін орындауын, құжаттаманы жүргізу сапасын бақылауды жүзеге асыру.
13.Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру процесінің барлық кезеңдерінде санитарлық-гигиеналық нормалар мен ережелердің сақталуын бақылауды қамтамасыз ету.
14.Асхананың материалдық базасын дамыту бойынша ұсыныстар енгізу.
15.Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру және сапасын жетілдіруге жауаптылардың жұмыс қорытындыларын тыңдау және жоғары нәтижелерге қол жеткізу үшін көтермелеу бойынша ұсыныстар енгізу.
 
IV. Құжаттаманы жүргізу
 Тамақтану жөніндегі кеңес мынадай құжаттаманы жүргізеді:
- оқу жылына арналған Кеңестің жұмыс жоспары;
- кеңес отырыстарының хаттамалары;
- мектеп оқушыларының тамақтануын ұйымдастыру және сапасын талдау және оларды жақсарту бойынша ұсыныстар туралы кеңес жұмысы туралы есеп;
- тамақтануды ұйымдастыруды тексеру актілері, балалардың тамақтануын ұйымдастыруды талдау;
 - тамақтану процесін ұйымдастыру және оларды бақылау кестесі;
- бір ай ішінде оқушыларды тамақтандырумен қамту мониторингі материалдары;
- педагогтарға, оқушыларға және ата-аналарға арналған әдістемелік әзірлемелер, жадынамалар мен ұсыныстар
 
МЕКТЕПТІҢ ТАМАҚТАНУ БОЙЫНША КЕҢЕСІНІҢ ҚҰРАМЫ:
 
О.А.Янбулатова –мектеп директорының орынбасары, комисия төрайымы
Н.А. Болковая– мектептің әлеуметтік педагогы
О.В. Синебрюкова– ата-аналар комитетінің мүшесі
Т.В. Ващенкова– мектептің медициналық қызметкері
Т.П. Чумарина– мектеп асханасының аспазшысы