Сенім телефоны
87713277695
email: sosh28@goo.edu.kz
Мекенжайы: С. Торайғыров көшесі, 24
53-05-12, 53-17-48, 62-73-82
Білім бөлімінің басты бетіне қайту
Азаматтарды жеке қабылдау кестесі:
Сәрсенбі 14.00 - 17.00 бейсенбі 14.00 - 17-00
За год
За месяц
За неделю
Вчера
Тамақтану сапасының мониторингі

Тамақтану сапасына мтониториг жүргізу комиссиясының жұмысы туралы ақпарат 

2019 - 2020 оқу жылы

Тамақтандыруды ұйымдастыру Ережелеріне (ҚР Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығы )сәйкес мектепте тамақтану сапасына мониторинг бойынша комиссия жұмыс істейді. Комиссия төрағасы №28 ЖОМ директоры Г. С. Мантыкова комиссия құрамында мектеп әкімшілігінің өкілі И. Ф. Воронова, медбике Л. В. Кашуба, жалпы мектептік ата-аналар комитетінің төрайымы М. В. Гилазова енгізілген.

         Комиссия қыркүйек айынан желтоқсан айына дейін мектеп асханасына төрт рейд жүргізді. Комиссия асханада ұлттық дұрыс тамақтану орталығының әдістемелік ұсынымдары негізінде жасалған перспективалық мәзір бар екенін анықтады.    Мектеп директоры мен медбике қол қойып, растаған күнделікті мәзір бар.  растаған.   Перспективаға сәйкес келеді.  Тағам түрлері әртүрлі: ет, балық, сүт ботқасы, сорпа, гарнир, сусындар бар. Тағамдарды дайындау технологиялық карталар бойынша жүзеге асырылады

 Азық-түлік дұрыс сақталатыны атап өтілді. Барлық өнімдердің сертификаттары бар, азық-түліктің дұрыс сақталады.

 Ас әзірлейтін бөлігі барлық қажетті құрал-жабдықтармен жабдықталған. Ыдыс таңбаланған. Тоңазытқыш жабдықтары дұрыс жұмыс істейді.

 Күн сайын жинағанда жуу және дезинфекциялау құралдары қолданылады.  

         Ыдыстарды өңдеу үшін үш секциялы ванна бар. Жуып-тазалау құраладары жеткілікті мөлшерде.     

 

Тамақ сапасын қадағалау туралы ақпарат 

Мектепте тамақтану сапасын бағалау үшін комиссия құрылды. Комиссия құрамына мектеп әкімшілігі, ата-аналар қауымдастығының өкілдері, медбике, әлеуметтік педагог енгізілді.

Комиссия мектепте тұтынушылардың құқықтарын қорғау басқармасында расталған мәзірдің сақталуын бақылайды. Бақылау барысында тағамдарды дайындау технологиясы, порция салмағының сәйкестігі, дайын тағамның сапасы, мектеп асханасында қолданылатын барлық өнімдерге сапа сертификаттарының болуы.  Өнімдерді сақтау, ыдыстарды өңдеу ережелерін сақтау бақыланады. 2017 -2018 жылы тоғыз бақылау рейдтері өткізілді. Сондай-ақ, жалпы мектептік ата-аналар комитеті жылына бір рет тамақтануды бақылау рейдін жылына 1 рет жүргізеді. 

 

 

 

 

                Директор школы№ 28                                  Г. Мантыкова 

Работа общешкольного родительского комитета по изучению вопроса организации горячего питания в школе.

 

 Состоялось заседание санитарно – гигиенической  комиссии общешкольного родительского комитета, на котором был рассмотрен вопрос организации горячего питания в школе.

 Проведено устное анкетирование учащихся 1»В», 3»Б», 5»Б», 8»А», 10 «А» классов. Участвуя в опросе, учащиеся назвали блюда, которые им больше всего нравятся в школьной столовой. Среди них были названы свекольник, плов, пельмени, каши. Все учащиеся ответили, что имеют возможность выбрать блюда в столовой по своему вкусу.  Учащиеся, которые приобретают в школьной столовой только булочную продукцию свой выбор пояснили тем, что плотно завтракают дома , а буфетная продукция является более сытной и вкусной.

 Затем родители наблюдали за организацией питания учащихся среднего звена во время школьной перемены. Были заданы вопросы учащимся о  вкусовых качествах блюд.

 Произведено контрольное взвешивание (суп, котлета, каша , булочка). Недовеса не зарегистрировано.

 

         На вопросы родителей ответила арендатор школьной столовой Шаяхметова Ж. Н. .Также родителям были представлены: перспективное и ежедневное меню, сертификаты качества, закупочные акты на продукты, используемые в школьной столовой.